Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Voetbalblessures" by Koos van Nugteren & Patty Joldersma # eBook PDF Kindle ePub Free

Voetbalblessures

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Voetbalblessures
  • Author : Koos van Nugteren & Patty Joldersma
  • Release Date : January 02, 2020
  • Genre: Medical,Books,Professional & Technical,
  • Pages : * pages
  • Size : 73552 KB

Description

Dit boek beschrijft de achtergrond en behandeling van twintig veelvoorkomende voetbalblessures. Het is bedoeld voor verzorgers bij voetbalclubs, (sport)fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, oefentherapeuten, huisartsen en orthopeden.
Voetbalblessures gaat onder meer in op spierpijn, contusie, myositis ossificans, hamstringblessure, liesblessure, zweepslag, achillespeestendinose, meniscusletsel, voorstekruisbandruptuur, enkeldistorsie en zes sportgerelateerde skeletaandoeningen bij kinderen.

Het boek begint met blessures die gerelateerd zijn aan de eenheid spier-pees-bot. Daarna besteedt Voetbalblessures uitgebreid aandacht aan blessures die veel voorkomen in het nog kwetsbare kinderskelet. Ten slotte volgen veelvoorkomende voetbalblessures van de gewrichten van de onderste extremiteit.

Voetbalblessures is toegankelijk dankzij patiëntencasussen, educatieve tekeningen en foto’s. De bijlagen achterin het boek tonen handige overzichten van sportspecifieke oefeningen, kwetsbare groeischijven bij kinderen, de ‘Ottawa Ankle Rules’ en een standaard testformulier dat gebruikt wordt om de ernst van een enkeldistorsie in te schatten.

Dit boek is onderdeel van de serie Orthopedische Casuïstiek. De samenstelling is in handen van fysiotherapeuten  Koos van Nugteren en Patty Joldersma.


Books Free Download "Voetbalblessures" PDF ePub Kindle